De Peetjes

Iedereen kent wellicht de uitspraak : ‘uitleggen en peetjes tekenen’.
Compagnie MiniMax gebruikte die zin als uitgangspunt voor deze walking act. 
De Peetjes omvatten verschillende personages waarvan, als bij een cartoon, bepaalde karakteristieken extra in de verf worden gezet. 
Sommigen passen in het straatbeeld, anderen dan weer helemaal niet. Maar allemaal doen ze de realiteit om zich heen vervagen door hun lachwekkende aanwezigheid.
 
Er is keuze uit:
 • De Verhuizers:
  De twee verhuismannen hebben de opdracht van hun “boasinne” om van alles te verhuizen. Ze nemen dit behoorlijk letterlijk waardoor ze werkelijk alles een nieuwe bestemming willen geven. Als overenthousiaste maar hersenloze werknemers volgen ze de instructies op. 
  'Meten, meenemen en ‘De factuur volgt’!'
 
 • De Verwelkomers:
  Deze Peetjes met streepjespak verwelkomen iedereen op uw evenement. Ze improviseren een liedje, rollen de rode loper uit en zorgen dat iedereen er piekfijn uitziet. Met stijl wijzen ze de weg, begroeten ze de gasten en dit alles doen ze met de glimlach. 
  'Improvisatie van de bovenste plank!'
 
 • De Onzichtbare geleidehond:
  Een witte stok en een lege leiband in de hand. Deze blinde man valt op door zijn geklungel. Het is snel duidelijk dat hij ‘zogezegd’ blind is. Zo botst hij net te graag tegen een dame aan en heeft zijn onzichtbare hond schrik van andere honden. Door met zichzelf de draak te steken krijgen de omstaanders een amusant schouwspel te zien.
  ‘Zie je niet dat hij niet ziet?’
 
 • Mario Ballerino:
  Neen, dit is geen vrijgezellenfeestje. De rasechte macho Mario heeft een tutu aan om ten gepaste tijde een pirouette te draaien. Het contrast tussen het lompe personage in een elegant pakje zorgt ervoor dat zijn passage niet ongemerkt voorbij gaat.
  ‘Ik vraag niks maar neem alles’
 
 • Peetjes op maat:
  Compagnie MiniMax maak ook ‘peetjes’ op maat van uw evenement. Hebt u nood aan een specifiek typetje in de ondertussen beproefde MiniMax-stijl? Dan bekijken we graag met u de mogelijkheden.